Teşekkür Mektubu

özgeçmiş teşekkür mektubu

İş görüşmesi sonrasında teşekkür mektubu yazmak, olumlu bir etki yaratabilir ve işvereninize profesyonel bir izlenim bırakabilir. İş görüşmesi sonrasında teşekkür mektubu yazmak, size işe alım sürecinde avantaj sağlayabilir.

Teşekkür mektubunda, işvereninize iş görüşmesi için zaman ayırdığı için teşekkür edebilir ve işi ne kadar istediğinizi vurgulayabilirsiniz. Ayrıca, iş görüşmesi sırasında konuştuğunuz konulara da değinebilir ve kendinizi neden işe alınmaya uygun bir aday olarak düşündüğünüzü açıklayabilirsiniz.

Teşekkür mektubunu mümkün olan en kısa sürede yazmanız önerilir, böylece iş görüşmesi hala taze ve hatırlanabilir olur. E-posta veya posta yoluyla gönderilebilir ve mümkün olduğunca kişiselleştirilmelidir.

CV örneğinizi inceleyen ve olumlu bulan İK personelleri sizinle iletişim kurarlar. Bu iletişim yolu genelde görüntülü görüşme ya da yüz yüze olur. Eğer mülakat aşamasına geldiyseniz hayalinizdeki işe bir adım daha yaklaştınız demektir. Yapılan görüşme neticesinde sizi hayalinizdeki işe bir adım daha yaklaştıracak teşekkür mektubunu yazmaya ne dersiniz?

Teşekkür Mektubu Nasıl Yazılır?

Başvurduğunuz iş ile ilgili yapmış olduğunuz mülakat sonrası sizinle görüşen insan kaynakları personeline ve ya yöneticisine bir teşekkür mektubu yazın. Bu mektubun içeriğine kendisine zaman ayırdığı için teşekkür ettiğinizi, güçlü yanlarınızı ve beklentilerinizi içeren ifadeler kullanın.

Teşekkür mektubunuzu görüşmenizden 12 ya da 24 saat geçmeden yapın. Çok aşırıya kaçmadan bir sayfa olacak şekilde içeriğini doldurun. Güçlü yanlarınızı ve beklentilerinizi ifade ederken nazik olun egoist davranmayın. Yazım ve dil bilgisi kurallarına dikkat ederek 12 punto Arial ya da Times New Roman yazı tipini seçebilirsiniz.

Bir iş görüşmesi sonrası teşekkür mektubu yazarken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önerilir:

  1. Mektubunuzu hemen yazın: İş görüşmeniz bittikten sonra mümkün olan en kısa sürede mektubunuzu yazmanız önerilir. Bu, işvereninizin size olan ilgisinin daha taze olduğu zamanda mektubunuzu okumasını sağlar.
  2. Kişiselleştirin: Mektubunuzu mümkün olduğunca kişiselleştirin. İşvereninizle konuştuğunuz konulara değinerek, görüşmenizin detaylarına atıfta bulunabilirsiniz.
  3. Teşekkür edin: Mektubunuzda, işvereninizin size görüşme için zaman ayırdığı için teşekkür etmeyi unutmayın.
  4. Neden işi istediğinizi belirtin: Mektubunuzda, işvereninize neden bu işi istediğinizi ve bu iş için neden uygun olduğunuzu açıklayabilirsiniz.
  5. Olumlu bir sonuç için umut edin: Mektubunuzu olumlu bir tonla sonlandırın ve işvereninize sizinle bir sonraki adımda iletişim kuracağı umudunu belirtin.

CV örneği hazırlarken yaptığımız gibi Word belgesi olarak hazırlamış olduğumuz teşekkür mektubunu PDF formatında kaydederek e-posta aracılığıyla gönderebilirsiniz.

Teşekkür Mektubu Formatı

Teşekkür mektubunuzun ilk paragrafı sizinle iletişim kuran ik personeline Teşekkür etmekle ve bu görüşmede şirkete daha çok ilginizin artığından bahsedin.

İkinci paragrafta varsa tartıştığınız konular, sizi seçmelerindeki nedenler bunlarla ilgili detaylı ya a genişletici bilgilere yer verebilirsiniz. Başarılarınızın şirketin hedeflerine ulaşmasına nasıl yardımcı olacağından bahsedin.

Son paragrafta beklentilerinizi, minnettarlığınızı, başvurunuzla alakalı herhangi bir sorunda sizinle her zaman iletişem geçebileceğini ve bu iletişim için eposta adresi ya da telefon numaranızı yazabilirsiniz.

Eğer eposta ile mektubu gönderecekseniz konusu kısmıma bu örneği yazabilirsiniz: Ad SOYAD-Sabah Yapılan Görüşme Için Teşekkür Ederim-Görüşme Tarihi

Paragrafa başlamadan önce sizinle görüşen kişinin adını: Sayın Ad SOYAD, yazdıktan sonra paragrafları yukarıda anlatıldığı şekilde doldurup en altta Saygılarımla ya da içtenlikle ya da sizin uygun gördüğünüz bir kelime yazın ve altına adınızı ve soyadınızı yazarak mektubu kapatın

Screenshot 20200911 125751 Samsung Internet
Teşekkür Mektubu Eposta

Eğer posta aracılığıyla gönderecekseniz:

Teşekkür Mektubu ya da Profesyonelce Yaptığımız Görüşme Için Teşekkür Ederim

Altına Adınız ve soyadınız ortalanmış şekilde yazınız. Adınızın ve soyadınız altına iletişim bilgilerinizi yine ortalanmış şekilde 12 punto yazınız

Alt satıra günün tarihi

Şirketin Adı

Şirketin Adresi ve altına Görüşme yaptığınız kişinin adı gelecek şekilde yazın bu konuda örnek aşağıdaki resim gibi olmalıdır.

özgeçmiş teşekkür mektubu
özgeçmiş teşekkür mektubu

Teşekkür Mektubu Örnekleri

Örnek 1

Sayın [İsim],

Dün gerçekleştirdiğimiz iş görüşmesi için teşekkür etmek istedim. Şirketinizde çalışmak için büyük bir hevesle başvurdum ve bu fırsatı yakalamak için sabırsızlandım.

Görüşme sırasında, şirketinizin müşteri odaklı bir yaklaşıma sahip olduğunu ve açık bir iletişim ortamının sizin için önemli olduğunu öğrendiğimde mutlu oldum. Kendimi, şirketinize değer katan bir üye olarak görmekteyim ve çalışma sürecimizde bu amaca ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Sizlerle tanışma fırsatınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Bu iş görüşmesi için ayırdığınız zaman için minnettarım. Umarım, yakın zamanda sizlerle bir araya gelebilir ve bu iş için uygun bir aday olduğumu gösterebilirim.

Saygılarımla, [Adınız]

Örnek 2

Sayın [İsim],

Bugün benimle yapmış olduğunuz iş görüşmesi için teşekkür ederim. Şirketinizde çalışmak için büyük bir hevesle başvuruda bulundum ve bu iş görüşmesinde sizinle tanışmak ve fırsatı yakalamak için sabırsızlandım.

Görüşme sırasında şirketinizin amaçları ve iş kültürü hakkında daha fazla bilgi edindim ve özellikle açık bir iletişim ortamının sizin için önemli olduğunu duyduğumda mutlu oldum. Kendimi, şirketinize değer katan bir üye olarak görmekteyim ve çalışma sürecimizde bu amaca ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Sizlerle tanışma fırsatınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. Bu iş görüşmesi için ayırdığınız zaman için minnettarım. Umarım, şirketinizde çalışma fırsatı yakalayacağım ve en yakın zamanda bir iş teklifi alabileceğimi umuyorum.

Saygılarımla, [Adınız]

okuyucu yorumlarıYORUMLAR