Diyetisyen CV

diyetisyen cv örnei ve özgeçmiş hazırlama rehberi

Başvuru dosyasının ana unsuru olan diyetisyen CV örneği hazırlarken, tüm kartlarınızı ortaya sürmeniz gerekir. Diyetisyenlik mesleği her yıl birçok öğrencinin ilgisini çekmekte ve bu da büyük bir soruna yol açmaktadır. Profesyonel anlamda çalışanlardan çok daha fazla mezun var. Fırsatlar düşüktür ve başarılı bir iş bulmak için başvurunun bu nedenle kusursuz olması gerekir.  Diyetisyen öz geçmiş hazırlama rehberi için makalemizi okumaya devam edin.

Diyetisyenlik mesleğinin tanımı ve görevi

Diyetisyen, gıda ile ilgili sorunlarla ilgilenen bir sağlık uzmanıdır. Bireylerle doğrudan temas halinde çalışarak, hastalarının yaşına, fiziksel aktivitesine ve patolojilerine göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş gıda programları oluşturur. Misyonu, hastalarının yaşam kalitesini, sağlık durumlarını, özgüvenlerini ve performanslarını iyileştirmektir. Çalıştığı kuruma bağlı olarak (hastane, şirket restoranı, ofis) faaliyetleri az çok farklı olabilir. İşte genel bir bakış:

  • Tedavi edilecek sorunu belirlemek için konsültasyonlar sırasında hastalarla konuşun.
  • Diyet alışkanlıkları, alerjiler, fiziksel aktivite vb. gibi önemli bilgileri toplayın.
  • Her yiyeceğin miktarını, pişirme yöntemini, tuz dozajını vb. belirleyerek özel bir diyet geliştirin.
  • Hasta refakat ve takibi yapın.
  • Diyet tavsiyesi verin ve gerekli açıklamaları yapın.

Beslenme uzmanı ve diyetisyen arasındaki fark nedir?

Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen kavramı genellikle karıştırılmaktadır. Diyetisyen üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden mezun olan kişiler için kullanılan bir unvandır. Beslenme Uzmanı ise Sınavda başarı gösteren ve yeterli kalifikasyonlara sahip olan kişiler Lisanslı Beslenme Uzmanı unvanını alırlar. Doktorlar, asistan doktorlar ve diğer bazı sağlık uzmanları gıda ve beslenme bilimi konularında eğitim aldıktan sonra bu sınava girmeyi tercih edebilirler. Daha detaylı bilgi için gidahatti.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Diyetisyen CV Örneği Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle diyetisyen CV hazırlamak zor bir iştir ve yazımı ciddiyet ister. Gerçekten de, bu belge, sizinle işe alım görevlileri arasındaki ilk temastır. Yeterince akılda kalıcı ve ikna edici değilse, başvurunuz reddedilebilir.

Ayrıca özetinizi oluşturmak için nasıl yazacağınızı da düşünmelisiniz. Yani tüm bilgilerinizin ardından öz geçmişiniz ve becerileriniz özellikle yapı düzeyinde basit ve anlaşılır bir şekilde yazılmalıdır. Daha sonra, CV’nizin olabildiğince mükemmel olması için biçimlendirme açısından da birkaç kurala uyması gerekir.

Başlık ve sunum

Diyetisyen CV’nizin başlığında yani uzmanlık alanınızı yazarken bilinen terimleri kullanın. “Diyetisyen” veya “Diyetisyen-Beslenme Uzmanı” yazmanız yeterlidir. Kariyer hedefinde, mesleğin temel niteliklerini vurgulayın: kişilerarası beceriler, incelik ve diplomasi, pedagoji ve iyi organizasyon, aranan bir profilin bazı örnekleridir.

Tasarım ve düzen

Parlak ve tutarlı bir bütün oluşturmanıza izin verecek neşeli renkleri tercih edin. Yemek çarkının renklerini kullanan ince bir bordür , belgenize biraz özgünlük kazandırmak ve diyetisyen CV’nizin tasarımının faaliyet sektörünüze uygun olmasını sağlamak için de iyi bir fikirdir. Ancak gerçekçi olmayı hedefleyin, aksi takdirde renkli ve kafa karıştırıcı bir belge sunacaksınız.

Özgeçmişin başına bir fotoğraf koymak da iyi bir fikirdir. Profilinize bir yüz vermenizi ve bir bakıma insanlaştırmanızı sağlar. Ancak, dosyayı PDF olarak kaydederek göndermelisiniz. Bu şekilde belgenin alıcı tarafından doğru bir şekilde görüntüleneceğini garanti etmiş olursunuz.

Düzen

Düzen, CV’nize ekleyeceğiniz içerik kadar önemlidir. Aslında özgeçmişinizin içeriğini öne çıkarmak amaçlanmıştır. Bununla birlikte, ilgili biçimlendirmeye sahip bir CV, onu öne çıkarır. Ancak aşırıya kaçmamak için uyulması gereken birkaç kural vardır:

  • Tek sayfaya uyan bir öz geçmiş seçin
  • Okunması kolay bir yazı tipi kullanın, örneğin Helvetica, Times New Roman, Arial gibi.
  • Yazı tipi boyutunun okunabilir olduğundan emin olun – başlıklar için 14 ila 16 punto, metin için 10 ila 12 punto kullanabilirsiniz.
  • CV’nizi iyi havalandırmak için tek tip satır aralığı ve kenar boşlukları kullanın
  • Okumayı kolaylaştırmak için öz geçmişinizin her bir bölümünü betimleyin

Yapı

Özgeçmişinizin başlıklarını önem sırasına göre sıralayınız . Kısa bir hakkımda yazısı yazdıktan sonra, Halihazırda mesleki deneyiminiz varsa, bu önemli bir varlık olacaktır ve bu nedenle Mesleki Deneyim başlığıyla devam edebilirsiniz. Eğer Stajyer Diyetisyen için CV örneği hazırlıyorsanız. Eğitim bilgilerinize ağırlık vermelisiniz.

Bilmekte fayda var: Çalışmalarınızı derinleştirmek istiyorsanız, sağlık mesleklerinde profesyonel bir yüksek lisansa başvurun: gıda beslenmesi, insan beslenmesi kursu veya sağlıklı gıda. Bu üst düzey derece ile daha fazla staj yapma ve rekabette öne çıkma fırsatına sahip olacaksınız .

Tüm bunların yanında daha detaylı bilgi almak için CV Nasıl Hazırlanır konusundaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Tecrübesiz (Yeni Mezun) Diyetisyenlerin Yapması Gerekenler

Genç bir mezunun hiç tecrübesi olmaması oldukça normaldir. Bu durumda diyetisyenlik mesleği ile ilgili çeşitli stajlarınızı, iş-çalışma programlarınızı ve/veya gönüllü çalışmalarınızı bu bölümde tartışmalısınız. Ancak, bu yollardan geçmediyseniz ve bu meslek için gerekli beceri ve diplomaya sahipseniz, “Eğitim” ve “Beceri” bölümlerine odaklanmanız daha iyidir. Bu şekilde, herhangi bir deneyim eksikliği sorunu, kimlik bilgileriniz ve bilginiz tarafından karşılanacaktır. Hakkımda yazısı yazarak 3-4 paragrafta başvuracağınız şirkete ne kadar istekli olduğunuzu, onların sizi neden işe almaları gerektiği hakkında bilgilere yer verebilirsiniz.

Yeni Mezun tecrübesiz diyetisyen olan ilk iş aramanız olsun ya da olmasın, ön yazı özgeçmişinizin tamamlayıcı bir dosyasıdır. Bulduğunuz iş teklifi onun varlığından bahsetmiyor olsa bile CV’nizle birlikte sunmalısınız.

Diyetisyen CV’nizi geliştirmek için ipuçları

Özgeçmişinizi geliştirmek ve işe alınma şansınızı en üst düzeye çıkarmak için işte bazı pratik ipuçları:

  • Linkedin,instagram,facebook gibi profil bilgilerinizi paylaşın.
  • Mesleki hedefleriniz net olmalı
  • Dil becerilerinize bir bölüm ayırın
  • Anahtar kelimeleri kullanın
  • Doğru boyutu seçin
  • Varsa blogunuz adresini ekleyin

Diyetisyen CV Örneği

Sitemizde yer alan Ücretsiz CV Örneklerinden herhangi birini indirip düzenleyebilirsiniz. Sizlere fikir vermesi açısından google’de bulduğumuz bazı güzel ve yaratıcı CV örneklerini aşağıda paylaşıyoruz.

Diyetisyen CV Örneği
Stajyer Diyetisyen CV Örneği

okuyucu yorumlarıYORUMLAR