Bir CV hazırlarken her zaman öne çıkmasını hedefleriz. Özgeçmişinize ekleyeceğiniz “Hakkımda” bölümü bu konuda size yardımcı olabilir ve bir katma değer kazandırır. CV Hakkımda bölümü, profilinizin bir özeti olduğu için olmazsa olmaz bölümlerden biridir. Bu bölümü nasıl iyi dolduracağınız hakkında sizlere makalemizde her şeyi anlatmaya çalışacağız.
CV’nin “Hakkımda” bölümü, “CV hedefi“, “CV profili” veya hatta “CV sloganı” olarak da adlandırılabilir… Adını ne koyarsanız koyun, özgeçmişinize bir giriş görevi görür. “Hakkımda” bölümünde, istediğiniz bilgileri vurgulayabilirsiniz. Hedefin öne çıkmak ve işe alım görevlisinin aradığı şeyle eşleştiğinizi göstermek olduğunu unutmayın.
Adından da anlaşılacağı gibi bu bölüm, özgeçmişin ayrılmaz bir parçasıdır ve adayın uzmanlıklarının yanı sıra güçlü yanlarını da vurgulamasına olanak tanır . Genellikle belgenin başına, kişisel bilgilerden hemen sonra yerleştirilir. Eğer fotoğrafı CV örneği hazırlamışsanız fotoğrafınıza en yakın alana konumlandırabilirsiniz. Bu özetin hazırlanmasının kolay bir iş olmadığını söylemeliyiz çünkü göndereceğiniz kelimeler size ya fayda sağlayacak ya da sizi cezalandıracaktır.
Hakkımda bölümü, 2-3 cümlelik bir metindir. Temel becerilerinizden ve başarılarınızdan bahsederek kendinizi tanıtmak için kullanılır. Amacı, işe alan kişinin dikkatini çekmek ve onu iş için en iyi kişinin siz olduğunuza ikna etmektir. Ayrıca, sahip olmak istediğiniz pozisyonu ve kariyer hedeflerinizi de ekleyebilirsiniz, ancak bu zorunlu değildir.
Diğer adaylardan öne çıkmak ve mülakat için bir teklif almak istiyorsanız hakkımda bölümünün yazılmasına özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Yaklaşımınızın başarıya ulaşması için aşağıda yer alan bilgiler bir rehber görevi görecektir.
Bir şirkete başvururken yapmanız gereken ilk şey, iş ilanını analiz etmek için zaman ayırmaktır . Bu, şirketin beklentilerinin farkında olmanızı sağlar. Bazı gereksinimler açıkça belirtilirken, diğerleri belirtilmemiştir. Bu nedenle, onları deşifre etmek size kalmış.
İş teklifinin satır aralarını nasıl okuyacağınızı bilmiyorsanız, kendinize birkaç soru sorun: Hangi teknik ve insani beceriler talep ediliyor? Dikkate alınması gereken özel gereksinimler var mı? Profiliniz şirketle eşleşiyor mu? Gerekli becerilerden bazılarına sahipseniz, hakkımda bölümünde bunlardan bahsetmekten çekinmeyin.
Lille Gazetecilik Okulu’ndan yeni mezun oldum, aktif olarak ilk işimi arıyorum. Çalışmalarımın bir parçası olarak (şirket adı)’da (iş unvanı) olarak 6 aylık bir çalışma sonu stajı yaptım. Bu zenginleştirici deneyim, (hedeflenen sektör adı) alanında profesyonel bir kariyere yönelik tutkularımı güçlendirdi.